Alina Öhgren

Blir lärling i stallet

Alina Öhgren är snart 20 år gammal och blir nu lärling i stall Annika Sjökvist. Hon har inlett karriären mycket lovande och har redan ridit in ett flertal vinster till stallet som amatörryttare.  Härligaste segern hon tagit för oss är nog vinsten i Amatörryttar-SM 2018 på vår tidigare andelhäst City Bridge. 

Totalt har Alina ridit in 16 segrar som amatörryttare och nu blir det alltså  ett snäpp tuffare framöver , som lärling med ritter i proffslopp. Jättespännade och vi önskar Alina lycka till.

Vi skickade Alina några snabba frågor:

 Familj? 
Mamma, pappa, bror Elliot som är framgångrik hinderryttare, 2 hästar, 2 hundar och 3 katter. 

Tidigare erfarenheter och utbildning?
Gick hästskötarutbildning på Norrtälje Skärgårdsgymnasium, har ca 5 års erfarenhet av galopphästar, hoppat lite hinder också. Även hoppat lite banhoppning. Ridit hela livet och ridit/tävlat mycket i ponnygalopp (hos Benita Hedman på Lilla Rörby i Angarn).

 Favorit häst?
 Min egna såklart ( Grace ), men har även ett par fullblod som gett min fina vinnare, bl.a Areyoutheway som jag tog min första vinnare på. Stenid som jag tog 3 raka på. City Bridge som jag vann SM för amatörryttare på mitt andra år som amatör. Även Eldöga som var de första fullblodet jag red och har ridit nu i 8 år i träning och red mitt första löp på. 

Bästa Galoppminne?
Att vinna SM och Prix de L’ark, fått tävla i USA och Martinique. 

Favvorätt?
Charkbricka, lasagne & pannkakor. 

 Dold talang/ hobby?
 Gillar att sjunga lite ( inte för folk dock... ) 

 Smeknamn?
 Loppan.... 
 
Beskriv dig själv med tre ord: 
Ambitiös, envis, vinnarskalle 
 
Roligaste hästminnet?

Det finns så många... Vinna Prix de L’ark, rida fullblod första gången, rida utomlands .
Uppdaterad: 2021-01-04