Mer om Annika, stallet och teamet

Mot 2021

Året 2021 har alla förutsättningar att bli ett mycket bra år för stallet och har inletts på bästa sätt med otroliga 8 segrar i januari och februari innan det var dags för uppehåll i tävlingskalendern fram till april.

I nuläget har stallet sju spännande tvååringar samt åtta treåringar och sju äldre hästar inklusive ett arabiskt fullblod. Kvalitetsmässigt toppas stallet av segerstaplarna Miss Maybach och Arabianranta och där finns några hästar till med kapacitet att ta steget upp i guldklass i år.

Förra året var ett bra år och stallets hästar galopperade in hela 16 segrar, 15 andraplatser och 15 tredjeplatser till sina ägare.  Året innan dess var ett riktigt kanonår och då tog stallet hela 21 segrar inkl storloppet Jockeyklubbens 2000 Guineas med Arabinranta och över 2.000.000 kr. Vi siktar på att matcha dessa siffror i år. 


Covid-19 pandemin 

Restriktioner har präglat större deln av förra året och det fortätter att påverka våra liv och våra nära och kära.

Vi är tacksamma att ingen i stallet blivit sjuk samt att tävlingarna har kunnat pågå, dock utan publik. Jag hoppas att under sommaren som kommer kommer saker att återgå till det normala och tävlingarna är öppna igen för besökare och ägare.

Ägare är välkomna till stallet om de är friska och symtomfria, vi har


Teamet

Består förutom tränaren Annika Sjökvist av duktiga och erfarna hästskötarna Jennifer Falk, Luis Santos samt lärling Alina Öhgren och jockey Ulrika Holmquist. Vi har även Mia Heinrich som rider ut några turer dagligen.

Faciliteter

Vi har ett ljust,modernt och luftigt stall med tjugo boxar inne samt fyra uteboxar. En stor skrittmaskin med tak, två spolboxar, stora foderutrymme och sadelkammare. Ett fint kök och uppehållsrum för personalen med omklädningsrum, dusch och wc gör vårt stall komplett och trivsam för såväl tvåbenta som fyrbenta.

Anläggningen Bro Park är nybyggd i vackra lummiga omgivningar och har det mesta man önska sig i faciliteter med till exempel flera träningsbanor, gräshagar, longeringsvolter och skrittmaskin. Dessutom är den stora tävlingsbanan precis runt hörnet, vilket gör att hästarna leds dit på några minuter när det är dags för tävlingar på hemmabanan.

I anslutning till stallet finns grushagar samt en kort promenad bort finns massor med gräshagar som kan användas under sommarhalvåret.


Filosofi och mål i korthet:

Alla i teamet gör sitt yttersta för att hästarna skall vara på topp både fysiskt och mentalt. Stor vikt läggs på detaljer och hästarna tränas och förbereds noggrant inför start. De rids fem dagar i veckan varav de går snabba arbeten på tisdagar och lördagar. Vilar gör de på onsdagar och söndagar (om de inte startar), de andra dagarna får de varierad träning med till exempel turer på gräsfälten, träning på rakbanan eller dressyr/markarbete på volten. Jag försöker alltid hitta och kartlägga deras olika styrkor och svagheter och så tränar vi upp dem på ett lämpligt sätt för att förbättra dem.

Vi lägger även mycket tid på friskvård, framförallt de lite äldre starthästarna får regelbundet massage, kiropraktik samt dagligen stretchning i samband med träning.

Vi har en avancerad och mycket effektiv djupvågsmassagemaskin som vi behandlar hästarnas muskulatur och spänningar med (läs mer här: www.atlasbalans.com.)

Vårt mål är att hästarna håller sig friska och glada och presterar bra, jämt och stabilt i flera år. Jag strävar efter att hästarna gör bra prestationer och vinner så många lopp som möjligt åt sina ägare. Vi har successivt förstärka klassen på hästarna i stallet de senaste åren och drömmen är så klart att framåt ha hästar för de större loppen.

Samtidigt så vill vi göra det bästa av varje enskild individ och det är roligt att vinna lopp i alla kategorier.  Alla våra hästarna behandlas med respekt samt mycket kärlek och tacksamhet för allt de gör för oss och all den glädjen de ger hela teamet, sina ägare och andra som följer sporten.


Ägare hos mig?!


Vill du:

  • Bli andelsägare i stallet? Det finns alltid andelar i starthästar som passar alla plånböcker. Vi vill framförallt tipsa om "Min Galopphäst" ett modernt koncept där du riskfritt och enkelt blir andelägare i hästen heter Forward Focus. En toppstammad och snygg fuxfärgad 2:åring. Här kan du läsa mer och köpa din andel http://www.minandelshast.se
Facebooksida

Ni kan följa stallet i Facebookgruppen "A.S.P Racing - Galopptränare Annika Sjökvist" där uppdateras det med träningsfilmer och bilder så gott som var dag.


Följ länken för att komma till facebooksidan:

https://www.facebook.com/aspracingannikasjokvist


Välkommen till bästa stallet!Med vänliga hälsningar Annika Sjökvist