Att ha häst i träning

 Om du lämnar din häst i träning hos Annika och hennes team kan du vara säker på att den får högkvalitativ omvårdnad och foderstat samt en noggrant genomtänkt träning och uppbyggnad mot start. Ni tar gemensamt fram både kortsiktiga och långsiktiga mål och planer för din häst.  

 Annika har höga mål och ambitioner för framtiden och jobbar hårt för att fylla stallets boxar med högkvalitativa hästar som har kapacitet för de större loppen. Men för den sakens skull så innebär det inte att hon inte välkomnar alla sorters hästar. Både hästar med lägre handikapptal samt hästar med tidigare problemhistorik är välkomna och blir omhändertagna med samma entusiasm och goda omvårdnad som stallets stjärnor.  Alla hästarna ges en varierad och individanpassad träning och utbildning.

Följ resan till vinnarcirkel! 
Toppklass:
  • Inridning 
  • Grundträning och uppbygggnad
  • Kval
  • Start
  • Hästägarkontakt och planering
  • information

Att vara hästägare

Som hästägare är du alltid välkommen att följa din hästs träning.  Vi rider träningsturer måndag - lördagar mellan ca kl 06.30 - 12.00. Onsdagar och söndagar är ofta tävlingsdagar och annars hästarnas vilodagar. Tisdagar och lördagar är normalt de dagar då de går friskare arbeten och de andra dagarna får de en varierad träning.

Vi har regelbundna hästägaraktiviteter såsom lördagsfika, öppet hus och grillkvällar. Lördagarna brukar vara en intressant träningsdag med hästägare som kommer och tittar på banjobb på förmiddagen. Just nu begränsas vi av covid-restriktionerna men ser verkligen fram emot att restriktionerna lättas närmare sommaren.


Kostnad för häst i träning

Träningsavgift: 12.000 kr/mån exkl moms. 

  • Vad ingår i träningsavgiften? Boxhyra, anläggningskostnader, foder, strö, skötsel, all utrustning hästen behöver samt själva träningen ingår.

  • Vad tillkommer? Tävlingskostnader, försäkring, skoning, veterinäromkostnader, transporter och friskvårdsbehandlingar är exempel på kostnader som tillkommer.

Köpa in nya hästar

Annika är behjälplig vid inköp av nya hästar vid auktioner i skandinavien och utomlands. Det kan även finnas hästar till salu inom stallet. Innan köpet disskuteras vilken typ av häst som efteråfrågas och det görs en budget för inköpet och sedan tar Annika fram de bästa alternativen. 

Att åka på galopphästauktion för att hitta nya förmågor är något av det roligaste som finns. Katalogen studeras noggrant innan och om det är möjligt så besöks unghästarna redan hos uppfödarna.