Ulrika Holmquist

Stallets duktiga jockey Ulrika Holmquist!

Ulrika har tagit massor med fina segrar på stallets hästar, den största  segern är på Arabianranta i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Hon har höga mål och drömmer om att vinna ett derby. Hon är mångsidig som jockey och om man måste välja hennes främsta styrkor skulle det kunna vara taktik, känsla och en energisk och stark finishridning. Vi ser fram emot 2021 och fortsatt sammarbete med denna ambitösa och framgångrika tjej från Göteborg. Hon är uttagen till ATG Talang som är en satsning för unga talanger inom trav och galopp 2021. 

Vi skickade Ulrika några snabba frågor:

Vem är du?
Ulrika Holmquist, född 1993 i Göteborg, sambo med Andreas Tapia Dalbark som också är jockey. Min familj hemma i Göteborg består av mamma, pappa och min storasyster Alexandra.

Tidigare erfarenheter och utbildning?
Jobbade på Nya Zeeland 2012-2016. Gjorde 2 år av mitt lärlingstid där. Hann med att rida 40 vinnare på nz. Förutom att rida på Nya Zeeland och i Skandinavien har jag ridit i USA, Spanien, förenta arabemiraten, Australien och England. Har en kandidatexamen på veterinärutbildningen utöver galoppsporten. -

Favorithäst?
Just nu Miss Maybach. Hon är hästformen av en Ferrari. Har ridit många fina hästar genom tiderna så kan inte riktigt välja en favorit.

Bästa galoppminne?
Att vinna 2000 gunieas på stallets Arabianranta

Favoriträtt? 
Skaldjur

Dold talang eller hobby?
Är en bra pistolskytt

Smeknamn?
På stallbacken kallar många mig Ulla. men föredrar själv att bli kallad för Ullis

Beskriv dig själv med tre ord:
Envis, målmedveten och livsnjutare

Roligaste hästminnet?
När jag smög in min ponny i villan hemma i Göteborg.
Uppdaterad: 2021-01-04